DE NATUURLIJKE WINKEL met Anibio, MAELSON, SNACKS, HONDENVOER,VOER, BLIK, BARF, KVV, VERSVOER, GROENLIPMOSSEL, BENCH, GROENTEMIX, VLEESSTRIPS, Pomme Pidou, Gietijzer DE PRODUCTEN ZIJN ONTWIKKELD MET RESPECT VOOR DIER EN MENS.
Heb jij last van Rosacea? Eczeem? Psoriasis? Droge huid? Acn? Heb jij last van Rosacea? Eczeem? Psoriasis? Droge huid? Acne?  

Goede gezonde voeding is erg belangrijk wanneer je een onrustige huid hebt. Sommige voedingstoffen kunnen namelijk ongewenste reacties veroorzaken, zeker als je daar gevoelig voor bent. Denk maar aan pittig eten, veel kleurstoffen, suikers, tomaten, varkensvlees, etc. 

Ook Omega 6 kan ontstekingen veroorzaken.
Dus wanneer je veel vlees eet (met o.a. vleesproducten, zonnebloemolie, gebakken producten etc.), dan kan het zijn dat jouw Omega 6 gehalte te hoog is geworden. Misschien verkeer je in de veronderstelling dat vlees geen omega 6 bevat. Tegenwoordig bevat vlees echter veel meer omega 6 dan 40 jaar geleden omdat de veestapels met krachtvoeders gevoerd worden. Deze krachtvoeders bevatten omega 6. (Ter illustratie: in 1909 kreeg de westerse mens 1kg omega 6 per jaar binnen, in 1985 3 kg per maand, je mag zelf uitrekenen  hoeveel het dan in 2018 zal zijn). Wij, in de westerse wereld, krijgen onbewust en onbedoeld veel te veel omega 6 binnen, vaak via producten waarvan  je niet eens weet dat het er in zit. Omega 6 maakt je celwanden hard waardoor er een slechtere afvoer van afvalstoffen ontstaat, maar het bevordert ook de celgroei. Zowel goede als slechte cellen die gaan groeien. Omega 3 maakt de cel wand juist soepel en is samen met Vitamine D3 ontstekingsremmend.

Neem je al een omega 3 supplement, vraag de leverancier dan om de totox waarde. Hoe lager de waarde hoe zuiverder de omega 3 olie. De olie die wij adviseren heeft een waarde van 4, deze bevat de laagste totox ter wereld. Deze olie wordt vers gewonnen in Noorwegen en meteen verwerkt waardoor wordt voorkomen dat het ranzig wordt en klachten hierdoor verergeren. De flessen hebben ook een batchcode zodat je kunt zien in welk specifiek gebied de vis gevangen is in de Arctische zee. In Nederland is het toegestaan om visolie te verwerken tot een totox waarde van 26.
Totox is Total Oxidation= oxidatiegehalte.

Eet veel seizoensgebonden groenten, probeer minimaal 500g groenten en fruit per dag binnen te krijgen, en varieer zo veel mogelijk. Hou je niet van groenten dan kun je ook smoothies maken en er een beetje fruit doorheen doen.  Pak je rust en slaap. Beweging is natuurlijk ook belangrijk, al is het maar 20 minuten wandelen per dag.


Heb je al lang last van huidproblemen dan raden wij je aan om eens een omega 3- omega 6 verhouding test uit te voeren zodat je kunt zien of je lichaam teveel omega 6 bevat, en begin meteen met dagelijks een Omega 3 en Vitamine D3 van hoge kwaliteit in te nemen met het MSC label. Mocht uit je test blijken dat je verhouding prima is krijg je van ons de aankoopprijs van de test terug.

 Als je vis eet kies dan ook altijd voor wilde vis met MSC label. Kweek vis wordt namelijk ook gevoerd met omega 6 voeding en kleurstoffen om de vis mooi van kleur te krijgen. Gelukkig is de Noorse overheid nu stappen aan het ondernemen om de zalmkwekers de voeding te laten aanpassen zodat de omega 6 gehalte naar beneden gaat. Dit is echter een proces van jaren, dus tot die tijd gewoon af en toe wilde vis eten en vloeibare omega 3 met vitamine D dagelijks innemen. Je ziet vaak al binnen 4 weken een verbetering van de huid.  Leuke bijkomstigheid: je hersenen worden er ook blij van. Je hersenen bestaan namelijk voor 70% uit DHA, en omega 3 is pure DHA.

Wij adviseren en nemen zelf de EQology Arctic Oil dagelijks in om ons gezin (incl. hond) in optimale gezondheid te krijgen en behouden.  

Liefs, Caroline
Namens Truus & Nel.

ps: de olie als de test verkopen wij in onze shop. 

 
  Caroline     27-09-2018 09:51     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief
Aanmelden

Buddy's place Webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
SNELLE LEVERING; WINKEL STAAT ONDER GROEN MANAGEMENT; DE PRODUCTEN ZIJN ONTWIKKELD MET RESPECT VOOR DIER EN MENS.